4a Mostra de Fragments de Pesebres - 2015-16

Text de Benvinguda a la 4a Mostra de Fragments de Pessebres, exposada a Tavèrnoles del 14 de desembre de 2015 al 30 de gener de 2016. 




ENDAVANT!

     Benvinguts, amics!
  Tavèrnoles celebra enguany la 4a Mostra de Fragments de Pessebres, tot un esdeveniment per tal que significa il·lusió, treball, compromís, continuïtat.
   En el transcurs d'aquests anys he conegut les bones arts dels "nostres" pessebristes i confesso que n'he sortit enamorada. Són uns, i unes, fora de sèrie. Tenen ales: Volen. Vibren d'entusiasme i fan vibrar. Alguna vegada he aventurat que són d'una altra galàxia. Escampen una vivesa especial; una vivesa que expressa de manera molt directa tant les emocions estètiques com les sentimentals. No juguen a endevinalles. No tempten laberints. Fidels al propòsit de l'art que conreen es mouen en un àmbit on hi conviuen harmònicament tradició i modernitat. Un lloable exercici d'equilibri i una clara voluntat de ser testimonis dels nous temps.
   Si un tret essencial dels pessebres és el de la conjunció entre plenitud, ingenuïtat, talent, somni, s'entén que els trets essencials dels, i de les, pessebristes siguin de la mateixa naturalesa.
    A més de valorar-ne els aspectes tècnics i/o artístics, contemplar el pessebre amb els ulls de l'esperit ens pot deparar una intensa descoberta. No hi comptàvem, i ens en sorprenem. Potser és, només, cosa d'un instant, però és un instant que ens fa crèduls i senzills.
     Per tot plegat (per això i més, que diu la cançó) els autors dels fragments us ofereixen el fruit del seu treball amb la il·lusió a flor de pell, el gest amic i un profund, càlid, sinceríssim agraïment. La vostra presència és l'estímul.
      Compartir fragments de pessebres i de vida. Compartir.

Endavant! Els camins són oberts. Hi trobareu els pastors que hi transiten. Farem colla.

                                   Pilar Cabot